z dnia 17 sierpnia 2005 r.
w sprawie organizacji cyklicznego Konkursu Kulinarnego Potraw Regionalnych
Na podstawie art. 30 ust. 1 ustawy z dnia 8 marca 1990 r. o samorządzie gminnym ( T.J. Dz.U. z 2001 r. r. Nr 142, poz.1591, z 2002 r. Nr 23, poz. 220, Nr 62, poz. 559, Nr 113, poz. 984 Nr 153, poz. 1271, Nr 214, poz. 1806, z 2003 r. Nr 80, poz. 717, Nr 162, poz.1568, z 2004 r. Nr 102, poz.1055, Nr 116, poz. 1203 ) zarządzam co następuje :
§ 1. Uznaje się za zasadne zorganizowanie Konkursu Kulinarnego Potraw Regionalnych.
§ 2. Celem Konkursu jest:
1) kultywowanie staropolskiego dziedzictwa kulturowego w dziedzinie kulinarnej wsi polskiej oraz aktywizacja kulturowa środowisk wiejskich.
2) wyróżnienie i popularyzacja najlepszych potraw na recepturach związanych z kuchnią regionalną i staropolską.
§ 3. Konkurs ma charakter cykliczny . Kolejne edycje ogłaszane będą corocznie.
§ 4. Szczegółowe warunki Konkursu określa Regulamin Konkursu stanowiący załącznik do niniejszego zarządzenia.
§ 5. Zarządzenie wchodzi w życie z dniem podjęcia i podlega ogłoszeniu na tablicy ogłoszeń w Urzędzie gminy w Rzeczycy oraz tablicach sołectw.
mgr inż. Marek Pałasz